Biodynamisk kraniosakral terapi

Skal en behandling gøre ondt for at virke?

Mange mennesker føler, at når de får en behandling, så skal det virkelig kunne mærkes og hvis man er helt øm i kroppen dagen efter, så må det jo have været rigtig gavnligt?

Tilgangen i biodynamisk kranio sakral terapi er en ganske anden. Ved meget hård fysisk behandling er der en risiko for, at belaste et anspændt nervesystem yderligere.

Biodynamisk kranio sakral terapi arbejder dybt og i det tempo din krop har ressourcer til. Behandlingen er meget blid, lyttende og nænsom, men yderst dybdegående og effektiv og handler om at lytte til kroppens sundhed, der ligger bag ved dine symptomer.

Behandlingen hjælper med til at afspænde både fysisk og følelsesmæssigt og giver kroppen de optimale forudsætninger for selv – i sit eget tempo – at finde tilbage til helheden; til sundheden.

Behandlingen er blid fordi jeg som behandler med mine hænder sanser ind i kroppens strukturer, væsker og underliggende historie på en ikke-invasiv måde, men som støtte til nervesystemet, der derved afspændes. Derfor sker ændringer indefra og varer derfor også ved.

Behandlingen starter og slutter med en kort samtale, hvor du kan fortælle om dine behov og situation. Derefter ligger du typisk på briksen altid fuldt påklædt.

Opnå ro og balance

Behandling giver plads og rum til, at kroppen rydder op i ubalancer og at kroppens egne selvhelbredende kræfter får mulighed for at udfolde sig. Som behandler har jeg ingen agenda eller forudindtagede holdninger til, hvad der skal ske, men derimod en dyb tiltro til, at netop denne iboende sundhed, kan folde sig ud hvis givet de mest optimale omstændigheder. Min opgave som behandler er, at understøtte denne proces og være lyttende og nærværende. Kroppen fortæller sin historie og idet jeg lytter til den, har den mulighed for at give slip på den.

“Lotte er både meget professionel, nærværende og dygtig. Hendes rolige og rare væsen og de skønne blide og dog virkningsfulde behandlinger har virkelig gjort en forskel i min krop.

- FREYA

Første møde med Lotte advarerede jeg hende om, at jeg var rigtig dårlig til bare at ligge stille og finde ro. Lotte tog det meget køligt og sagde at det er så fint. Jeg lagde mig til rette, trak vejret dybt og da Lottes super rolige hænder kom på mig, lå jeg fuldstændig stille, lukkede øjnene og fik virkelig mærket efter i krop og sjæl og kunne slappe af og slippe tanker. Tak til Lotte!”

- CHRISTINA

Kroppen husker

Kranio sakral terapi er en holistisk behandlingsform og derfor opleves det tit, at følelsesmæssige traumer kan sætte sig som fysiske begrænsninger. Det kan være traumer vi er fuldt bevidst om og har arbejdet meget med, såvel som traumer der ligger helt tilbage til vores tid i mors mave eller vores fødsel. Kroppen husker og har brug for at fortælle sin historie for at kunne vende tilbage til sundheden; for der er altid sundhed.

 

Vi kan rent intellektuelt tænke os til meget og tale os ud af mange traumer, men kroppen husker og har sin egen historie, der skal have frit rum og mulighed for at blive fortalt. Det er netop det, som behandlingen kan løsne op for.

Hovedpine og migræne

At leve med hovedpiner giver begrænsninger både i ens privatliv men også i ens arbejdsliv. Ens mentale overskud ryger og man føler sig træt i kroppen og tit går det også ud over ens humør. Hovedpine kommer ofte af ydre påvirkninger hvor migræne er mere kompleks, men for begge – hovedpine og migræne – gælder, at stress ofte udløser anfald. Behandlingen kan på sin ikke-invasive måde løsne op for begrænsninger og spændinger og lindre smerterne samt reducere anfald af migræne og hovedpine, der stammer fra stress.

Stress, uro og tankemylder

Vores autonome nervesystem – altså det nervesystem som vi ikke selv bevidst kan kontrollere – har kontrollen over vores organer, temperaturregulering, blodtryk, svedproduktion og lignende. Det autonome nervesystem består af to systemer, der gerne skulle være balance i: det sympatiske og det parasympatiske nervesystem. I den parasympatiske tilstand slapper kroppen af, fordøjelsen fungerer, immunforsvarets funktioner øges, hjertehastigheden sænkes og vejrtrækningen er afslappet. Det er i denne tilstand hvor vi bedst restituerer og hvor vores immunforsvar har ro til at gøre sit arbejde og passe på os. Det er også netop det parasympatiske nervesystem der træder til, når vi får en god nats søvn.

 

Det sympatiske nervesystem er smart når vi hurtigt skal yde nog et ekstra; løbe hurtigt væk fra farlige situationer, yde et kr aftpræstation og presse os selv i kort tid. Men i den sympatiske tilstand – som desværre er den tilstand rigtig mange mennesker befinder sig i f or meget af tiden – bliver kroppen sat i en konstant presset situation, hvilket kan medføre angst, høj overvågenhed og høj modtagelighed over for sanseindtryk. Man mister evnen til at slappe af, fordøjelsen fungerer ikke, immunforsvarets funktion nedsættes, hjertet banker hurtigere og vejrtrækningen er hurtig og måske overfladisk. Vi lever i en verden der går stadig hurtigere og hurtigere og hvor vi alle skal være effektive. Pro blemet er bare, at vi ikke kan holde til den livsstil i længden.

 

Når vi oplever at blive ramt af stress er det ikke en tilstand, som rammer os som lyn fra en klar himmel. Der har været signaler undervejs, som vi har overhørt og jo flere signaler vi har overhørt jo højere r åber kroppen for at blive hørt.

 

Stress kan give sig til udtryk på rigtig mange forskellige måder og i forskellig grad. Vi kan alle opleve forbigående korte perioder hvor vi skal yde noget ekstra og føler os pressede, men bliver denne tilstan d langvarig modtager vi stadig flere og flere beskeder fra kroppe n på, at alting ikke er som det bør være.

 

Listen over symptomerne på stress er meget lang og kan være såvel fysiske som psykiske. Stresshormoner hvirvler rundt i kroppen og alt fra hovedpine, tinnitus, uro i kroppen og søvnmangel er nogle af konsekvenserne. Stress kan også ændre vores adfærd og gøre os irritable, give os hukommelsesbesvær og gøre at vi fuldstændig mangler overskud til opgaver vi før har haft let ved at få ordnet.

 

Kranio sakral terapi afspænder og afbalancerer nervesystemet som derigennem kan give slip på de begrænsninger og gener en stresstilstand giver kroppen. Under behandlingen kan du opleve at komme i en dyb meditativ døs, hvor kroppen afspænder ind i alle celler og hvor kroppen selvhelbredende kræfter kommer til udtryk.

Tinnitus

Mennesker der har tinnitus beskriver det tit som en susen eller en hyletone for ørerne. Nogle gange er der forskellige toner og det er forskelligt, om lyden er vedvarende eller om den kommer og går. Med mindre du har fået en decideret høreskade efter koncertbesøg, arbejdsskade eller anden voldsom støjpåvirkning, oplever jeg tit i klinikken, at tinnitus opstår som et symptom på en længerevarende stresstilstand. Måske føler personen blot at der bare er lidt tryk på for tiden, men nervesystemet fortæller en anden historie. Når nervesystemet afspændes i behandlingen, har kroppen mulighed for at vende tilbage til balance.

 

Det er ikke sikkert af ens tinnitus forsvinder helt under behandlingen, men der er gode muligheder for at ændre den måde den opleves på, så man ikke oplever de samme gener som før.

Egenomsorg

Behandlingen kan med fordel bruges på en mere vedligeholdende facon. Vi kører helller ikke først bilen til mekanikeren, når den er brændt sammen. Vi husker at få den efterset og få skiftet olie på den i tide. På samme måde kan biodynamisk kraniosakral terapi være dit frikvarter; et pusterum med ro, fordybelse og afspænding, hvor hele dig er i fokus og du har mulighed for at få opladt batterierne.

Biodynamisk Kranio Sakral Terapi kan have en gavnlig virkning på en lang række problematikker, som :

Stress

 

Uro

 

Følelsesmæssige traumer Smerter

 

Piskesmæld

 

Dårlig søvn

 

Vejrtrækningsproblemer

 

Hovedpine

 

Angst

 

Kæbespændinger

 

Følelsen af ikke at være til stede i egen krop

 

Manglende velvære generelt

 

Tristhed og depression

Bestil en tid

Er du interesseret i at høre nærmere eller bestille en tid, så kan jeg kontaktes på tlf. 20815340 eller mail: info@lottebulow.dk