Kranio sakral terapi til børn og babyer

Kranio sakral behandlinger til børn og babyer i trygge rammer.

Behandling af babyer og børn forgår tit meget anderledes end ved voksne. Rammerne for behandlingen er helt på børnenes præmisser og i det tempo de kan være i. Behandlingen er yderst blid og jeg lægger blot mine hænder blidt mod barnets krop for at sanse ubalancer og spændinger.

Det er ikke nødvendigt for barnet at ligge på briksen hvis det er for lille til at ville det, så medbring et stykke legetøj eller en bog, som barnet kan lide, så arbejder vi ud fra barnet og i dets tempo. Mor og/eller far er selvfølgelig med hele tiden, og ved ældre børn aftaler vi blot hvad barnet har behov for.

“Barnet tager aldrig fejl. Det ved alt. Det sanser alt.
Det kan se dybt ind i vores hjerter. Det kender farverne på vores tanker”

- FREDERICK LEBOYER, OBSTETRIKER

Urolig baby

En fødsel kan være en barsk omgang for det lille nye menneske og kan sætte sig som spændinger og uro i kroppen. Kranio sakral terapi til børn kan løsne ganske blidt op for sådanne spændinger og hjælpe med til, at disse spændinger og begrænsninger ikke senere hen resulterer i bl.a. strukturelleadfærdsmæssige-, eller motoriske vanskeligheder. Tiden i mors mave samt fødslen har stor betydning for barnet trivsel og det handler ikke blot om hvad mor har spist og drukket under graviditeten, men at stresspåvirkning, trivsel og følelser også er med til at præge baby.

Nakke- og kranie problematiker

Nogle nybagte forældre oplever, at deres baby har en favoritside at kigge til; at baby ikke vil dreje hovedet til den e ne side og bliver ked at det, hvis man forsigtigt prøver at dreje dets hoved til den anden side. Det kan være en problematik, der stammer helt tilbage fra tiden i mors mave eller være opstået under fødslen, hvor der er kommet et træk i babys nakke. Hvis baby eksempelvis har en spænding i bindevævet eller i kraniekanten eller halsmusklerne er det jo ikke så underligt, at det ikke er rart at vende hovedet til den ene side. Det kan resultere i, at baby sover dårligt og er ked af det, men det kan også medføre at kraniet bliver skævt og fladt i den ene side eller at det er svært at amme baby fra det ene bryst.

Night terror

Nogle børn plages af såkaldt night terror, som er en slags voldsomme anfald hvor barnet pludselig vågner og skriger, råber, går rundt eller er ked af det. Man kan som forældre blive i tvivl om barnet er vågent eller sover under anfaldene og det er ikke muligt at få kontakt til barnet og trøste det. Typisk husker barnet ikke anfaldet morgenen efter, men vil tit være træt og uoplagt pga. den afbrudte og dårlige søvn. Det er hårdt for hele familien og rigtig svært at være vidne til at ens barn har så voldsomme anfald og tydeligvis har uro i sin krop.

Night terror sker typisk efter barnet har sovet et par timer og er helt nede i den dybe søvn. Barnets hjerne er fortsat under udvikling og har ikke lært endnu, hvordan den lukker ned for indtryk. Alle børn er forskellige og grænsen for hvor mange indtryk de kan håndtere er forskellig, så den stress de kan opleve i deres nervesystem ved for meget og overvældende stimuli, ændringer i deres liv og påvirkninger, kan give sig til udtryk som night terror.

Kranio sakral terapi kan afspænde barnets nervesystem og give det den nødvendige ro.

“Det virker! vi har næsten ingen gylp eller mavekneb efter to behandlinger.”

- ANETTE

Uro og manglende trivsel hos det større barn

Kroppen husker og alle de følelsesmæssige udfordringer som børn og unge kan have, kan sætte sig som fysisk ubehag og ubalance i kroppen.

 

Der kan være mange grunde til, at et barn kan have uro i sin krop og det kan give sig til udtryk på mange forskellig måder. Måske bliver barnet hurtigt vredt eller aggressivt eller måske har barnet svært ved at sidde stille og koncentrere sig eller sover dårligt. Fysiske ubalancer i barnets krop kan sågar være årsag til adfærdsproblematikker.

 

Uro kan skyldes fysiske såvel som følelsesmæssige slag og kan tit spores helt tilbage til fødslen eller tiden i mors mave. Hvor det kommer fra er uvæsentlig i forhold til behandling, da det er barnet her og nu, der er i fokus.

Mulige problematiker for babyer:

Uro

 

Dårlig søvn

 

Refluks

 

Stramt tungebånd

 

Voldsom gråd (koliklignede symptomer)

 

Skævt kranie, ryg etc.

 

Manglende trivsel

 

Vil kun dreje til den ene side

Mulige problematiker for børn:

Koncentrationsbesvær

 

Motorikproblematikker

 

Stress

 

Night terror

 

Uro i kroppen

 

Stressrelaterede smerter såsom hovedpine og ondt i maven

 

Talebesvær

 

Problemer med at tisse i bukserne og/eller sengen

 

Manglende trivsel

 

Øreproblemer

 

Tics

Kranio sakral terapi til børn - bestil tid her

Er du interesseret i at høre nærmere eller bestille en tid, så kan jeg kontaktes på tlf. 20815340 eller mail: info@lottebulow.dk